Nyckeln till ökade intäkter och förbättrad lönsamhet?

team-flyttar-berg

Har ditt bolag påverkats negativt av lågkonjunkturen? I så fall är du inte ensam!

Jag möter dagligen bolag och verksamheter som sliter med vikande intäkter och svaga resultat.

Frågan blir ofta - hur ska vi göra för att vända trenden?!

Mitt recept är lika enkelt som det är svårt och baseras på en omfattande egen erfarenhet av att leda “stukade” bolag från riktigt kraftiga minusresultat till hållbara och lönsamma vinstmaskiner.

För mig handlar allt om hur ditt/ dina team fungerar, med det menar jag att alla dina medarbetare går till jobbet varje dag och frivilligt presterar på toppen av sin förmåga och att hela teamets kraft kanaliseras mot det gemensamma målet.

Förstå nuläget

Första steget i att bygga högpresterande team är att på djupet förstå nuläget. Vilka är teamets styrkor respektive utvecklingsområden och vad ska jag börja utveckla för att få störst effekt?

Tex är det enligt mig ganska meningslöst att börja med att köpa in en sälj utbildning för att öka intäkterna om det är tillit, engagemang och transparens som saknas. Utbildningsinnehållet kan vara hur bra som helst men kommer inte ge någon som helst effekt om det så att säga “flyger över huvudet” på deltagarna.

Det är ungefär som att gå till tandläkaren och begära en rotfyllning utan att först göra en undersökning med tillhörande röntgen för att fastställa exakt vilken typ av insats som bäst lämpar sig för att lindra din tandvärk.

Bra team flyttar berg

Ett högpresterande team kan med gemensamma krafter bokstavligen förflytta berg!

Visste du att högpresterande team inte bara är produktiva, utan också mer lönsamma? Forskningen på området är entydig, topp-presterande team är en nyckelfaktor bakom framgångsrika bolag och ekonomisk tillväxt. Här är några skäl till varför det lönar sig att investera i att bygga högpresterande team:

1️⃣ Ökad Produktivitet: Högpresterande team är skickliga på att maximera sin kollektiva potential.

2️⃣ Innovativt Tänkande: Mångfald i tankesätt och perspektiv inom högpresterande team främjar kreativitet och innovation.

3️⃣ Anpassningsbarhet: I dagens snabbrörliga affärsmiljö är anpassningsbarhet nyckeln till att ligga i framkant.

4️⃣ Medarbetarengagemang: När individer känner att de får förtroende, blir uppskattade, tilldelas ansvar och stöttar varandra är de mer benägna att vara motiverade, engagerade och investerade i att uppnå gemensamma mål.

5️⃣ Kundnöjdhet: Högpresterande team prioriterar att leverera värde och service till kunderna. Genom att konsekvent överträffa förväntningar och erbjuda skräddarsydda lösningar främjar de lojalitet, förtroende och långsiktiga relationer.

En av våra basprodukter fokuserar på just nuläget. Titta gärna på vår Healthcheck eller hör av dig till mig.

Avatar
Anton Lind
Partner
Alla poster Publicerad: 10 April 2024