Så här blir ditt team bäst i konkurrensen

Vill du bygga ett högpresterande team som överträffar affärsmålen med marginal? Ett team som likt vinnande lag inom elitidrotten jobbar ”i zonen”. Genom att köra vår Healthcheck får du analysen, motivationen och planen för att nå dit.

Team Bäst i Konkurrensen

Många har ”bygga team” på sin agenda men potentialen är extremt underutnyttjad i affärsvärlden. De flesta nöjer sig med ett normalpresterande team och missar därigenom de stora//synergivinsterna//effekterna.

Det finns inte heller några tjänster på marknaden som fokuserar på utvecklingen av just team till den högsta nivån vad gäller hur teamet fungerar och levererar affärsresultat.

Vi på Axaltior har själva i våra ledarroller, som VD och säljchefer mm i bolag, optimerat egna team. Detta grundat på forskning och utifrån praktiska erfarenheter från elitidrotten och Försvarsmakten.

Både inom elitidrotten och Försvarsmakten är det självklart att lagets samverkan är lika viktig som alla de enskilda individernas prestation. Dessutom behövs insikter om var laget befinner sig och vad laget ska göra för att ta sig till nästa nivå.

Forskning visar att ett team går igenom olika utvecklingsfaser. Det gäller att inte fastna i en fas utan att ta sig vidare mot det vi kallar självutveckling – där teamet är så drivet att det utvecklar sig självt. Det är då de största effekterna uppstår på företagets resultat.

Egenskaper för team som är bäst i konkurrensen

Gemensamt för de team som presterar och mår allra bäst är att:

  • medlemmarna känner till varandras styrkor och svagheter, är prestigelösa och inte ägnar någon tid till det sociala spelet som annars tar mycket tid och kraft i de flesta team
  • feedback används ofta och på ett sätt som stärker såväl prestation som relation
  • förmågan finns att skifta ledarskapet till den som är bäst lämpad att leda i olika situationer
  • man vågar fatta beslut oavsett omständigheter

Vad är Axaltiors Healthcheck?

Grundat på detta har vi tagit fram Healthcheck. Det är en analys av nuläget för ett team inom 13 kritiska områden. Den presenteras för teamet i en workshop där vi ger rekommendationer för att ta teamet vidare i sin utveckling mot bättre affärsresultat.

Utöver detta har ni tillgång till vår plattform under ett år. För att ge förutsättningar att följa upp insatser och nuläge över tid.

Ni kan sedan välja att nyttja oss i konkreta insatser. Flertalet insatser ingår också i vår Healthcheckerbjudande. Healthcheck Team passar dig som:

  • Vill veta teamets styrkor, svagheter och de viktigaste förbättringspunkterna.
  • Ser potentialen i teamutveckling
  • Har driv och intresse att bygga ett riktigt vasst, högpresterande team
  • Välkomnar en översyn också av ledarskapet
  • Kan tänka dig att involvera ditt team i en analys (½-timme) och en workshop (3-timmar)?

En Healthcheck ger dig en tydlig bild av var ni befinner er i utvecklingstrappan för team. Du får en tydlig bild av nuläget och samsyn inom teamet.

Du får också enormt motiverade teammedlemmar som vill ta tag i de rekommenderade åtgärderna. Det är i alla fall vad våra befintliga kunder lyft fram.

Om du är intresserad kontakta oss så berättar vi mer!

Avatar
Jessica Lagerqvist
Partner
Alla poster Publicerad: 12 June 2024